Het is Blue Monday, officieel de meest deprimerende dag van het jaar. De feestmaanden zijn voorbij, het weekend is weer voorbij gevlogen. Het maandagmorgen en het is buiten nog steeds donker. Dit levert voor veel mensen een deprimerend gevoel op. Oftewel je hebt last van een dipje! Maar hoe kom je van een (blue monday) dipje af?

De eerste reactie is vaak dat je hiervan af wilt. Want een rotgevoel is niet fijn. Je baalt eigenlijk van je dipje. Vervolgens voel je je rot omdat je baalt. Dan krijg krijgt een nog slechter humeur omdat je je rot voelt dat je baalt… Voel je de vicieuze cirkel? Daar wil je vanaf. Graag zo snel mogelijk. Afleiding is altijd wel te vinden in onze ellenlange to-dolijsten, tv-series, gezin, vrienden, gamen of een boek. Wellicht wat minder voor de hand liggend, maar op lange termijn een het een stuk effectiever, is het om níet in gevecht te gaan met je gevoel maar het er juist helemaal te laten zijn. Te accepteren dat je je even rot voelt, zonder dat je er gelijk iets mee hoeft te doen. Dit gevoel omarmen of zelfs groter maken. Je hoeft er niet tegen te vechten, je hoeft er niet voor te vluchten.

Wil je meer weten over hoe je dit kunt toepassen? Kies dan voor onderdelen in ons aanbod als Mindfulness, Stressreductie een Mindsetbooster of een Adempauze waar je vanuit verschillende ingangen leert om in het moment te zijn en daardoor effectiever. Of kies voor Bokscoaching waar je onder andere meer leert over je instinctieve reacties!

Tekst: Isabel Ruiter – Leiderschaps- en yogacoach (Talent Partner)

Aanbod trainingen

Wij bieden als partner in Sales & Marketing diverse trainingen aan om commercieel succes te versterken. Een gelukkige medewerker is in onze ogen de sleutel tot succes! Alles in de keten moet hiervoor kloppen, waaronder ook je hoofd. Dit hebben wij omvat in ons Talent voor Goud concept.

Passend bij dit thema bieden wij de volgende trainingen aan om je commercie een boost te geven!

Dit bericht delen?