Wat houdt de DISC-analyse in?

DISC-analyse is een psychometrische test die wordt gebruikt om het gedrag van mensen te begrijpen en te categoriseren op basis van vier factoren: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus.  Elk van deze factoren vertegenwoordigt een uniek aspect van iemands persoonlijkheid.

Dominant

Dominante personen zijn resultaatgericht, zelfverzekerd en besluitvaardig. Ze hebben geen moeite met confrontaties en zijn niet bang om risico’s te nemen.

Invloed

Mensen die hoog scoren op Invloed zijn extravert, sociaal en communicatief vaardig. Ze hebben de neiging om anderen te beïnvloeden en zijn enthousiast over het betrekken van anderen bij projecten.

Stabiel

Stabiele personen zijn geduldig, kalm en beheerst. Ze hebben de neiging om zichzelf te richten op hun eigen interne gedachten en gevoelens.

Consciëntieus

Consciëntieuze personen hechten waarde aan regels en procedures, zijn nauwkeurig en nauwgezet, en hebben een behoefte om dingen correct te doen.

De DISC-test wordt vaak gebruikt in zakelijke omgevingen, coachingstrajecten, sollicitatieprocedures en leer- of trainingstrajecten om meer inzicht te krijgen in hoe mensen zich gedragen en welke context er voor hen nodig is om effectief te werk te gaan.

Het kan ook helpen bij het verbeteren van teamdynamiek door de mensen begrip te geven van elkaars sterke en zwakke punten. Door de informatie van de test te begrijpen, kan een team beter samenwerken, doordat ze inzicht krijgen in elkaars communicatiestijlen en gedrag.

DISC-analyse wordt steeds populairder dankzij de toenemende behoefte aan effectieve communicatie en management in professionele omgevingen. Als je meer inzicht wilt krijgen in je persoonlijkheid, of die van anderen, kan DISC een handig hulpmiddel zijn.

 

Dit bericht delen?

Over Commercieel Nederland

Samen met jou versterken wij commercieel succes als partner in Sales & Marketing. Op het gebied van Recruitment, Development & Interim

Volg ons via Social Media:

Over Commercieel Nederland

Samen met jou versterken wij commercieel succes als partner in Sales & Marketing. Op het gebied van Recruitment, Development & Interim

Volg ons via Social Media: