De vraag naar flexibiliteit stijgt!

Onze manier van werken en denken is aan het veranderen. We willen het liefst nergens aan vast zitten. We leasen/huren steeds meer in plaats van kopen, kortom veel zaken worden flexibeler. Zullen daarom vaste contracten nog wel de norm zijn richting de toekomst? Bij situaties waarbij een vaste/nieuwe medewerker niet nodig is, kan Sales Interim een goede flexibele oplossing zijn voor een tijdelijke commerciële boost.

Wat is interim

Ad Interim is een Latijns woord wat betekend: Tussentijds. Kortom opdrachten met een tijdelijk karakter. Interim is te verdelen in drie soorten. Voor speciale projecten, bijvoorbeeld een lancering van een product in een nieuwe markt. Om de boel draaiende te houden tijdens piekperiodes of als overbruggingsperiode, bij vervanging/ uitval of werving van personeel.

Interim / Detachering / Freelance

Behalve interim zijn er nog andere structuren voor tijdelijke opdrachten. Het verschil is hoe de opdracht betaald wordt en de risico’s. Freelancers krijgen betaald per product, genieten veel vrijheid maar tegen een lagere binding met de opdrachtgever. Interimmers krijgen hun vergoeding via een uren verantwoording, werken intensief samen met een bedrijf. Detacheerders lopen minder risico omdat ze een salaris ontvangen via een detacheringsbureau. Voor sales is in onze ogen interim de juiste keuze. Iemand die zich wil bewijzen met zijn/haar kennis en ervaring gedurende een tijdelijke periode.

Voordelen

Risico is laag omdat er betaald wordt voor de uren gedurende een tijdelijke periode. Je zit als bedrijf niet met een langdurig contract. Je betaald alleen voor het project wat je nodig hebt. Je haalt direct ervaring in huis om je een boost te geven of te ontzorgen. Een interimmer houdt van uitdagingen en wil zich graag bewijzen in korte tijd. Daarnaast is er geen emotionele binding waardoor beslissingen genomen durven te worden.

Nadelen

Binding is lager dan met eigen personeel, omdat de samenwerking gaat stoppen. Daarnaast zijn de kosten per saldo van een interimmer duurder dan van een vaste kracht.

Werken we allemaal flexibel in de toekomst?

Wat denk jij, werken wij in de toekomst allemaal op een meer flexibele basis? Wil je meer weten over interim? Je mag altijd contact met mij opnemen via steven@commercieelnederland.nl.

Heeft Sales Interim de toekomst?

TEKST | Steven Duinhouwer                  FOTOGRAFIE | Commercieel Nederland

Dit bericht delen?