Iedereen kent het, iedereen wil het en iedereen verwacht het…. #doeslief tegen je medewerkers. Maar hoe ga je daadwerkelijk op de juiste manier met elkaar om? Hoe combineer je informeel en formeel gedrag met elkaar? In dit blog beschrijven wij onze tips voor een prettige omgang met medewerkers aan de hand van ons Talent voor Goud model, gebaseerd op de Olympische Ringen: Mind, Talent, Heart, Brain, Body. Does lief voor elkaar en laat je team op alle vlakken excelleren.

Ons welbekende Olympisch ontwikkelmodel laat ook jou inzien wat je kunt doen voor een optimale omgang met je collega’s. In de basis is het model bedoeld om de prestaties van je team te verbeteren. Maar de bouwstenen kunnen ook uitstekend gebruikt worden om de omgang met je medewerkers te stimuleren, wat ook weer resulteert in betere prestaties!

Mind

Misschien wel de belangrijkste van allemaal is het creëren van vertrouwen. Dit behaal je door afspraken na te komen die je met elkaar gemaakt hebt. Als je elkaar vertrouwd, geeft het samen succes vieren veel meer euforie. Vertrouwen geeft ook een ontspannen sfeer, waarin dingen makkelijker met elkaar gedeeld worden. Daarnaast is het essentieel dat er een goede balans is tussen werk en privé, geef hier ruimte voor en accepteer elkaars privésferen ook. Zorg ervoor dat er voldoende momenten zijn dat iemand ook echt vrij is en zich kan ontspannen. Geef je team een mind boost met een workshop mindfulness of prestatie adempauze.

Brain

Iedereen krijgt wel eens te maken met kritiek. Het is belangrijk om op de juiste manier om te gaan met kritiek. Laat het niet in je hoofd gaan zitten, maar praat er met elkaar over of geef het een plekje. Kritiek kan daarnaast een ieder sterker, slimmer en beter maken. Je brain ontwikkeld elke dag, dus omarm dit gegeven en laat kritiek jouw talenten en kennis verbeteren.

Trouwens… wist je dat het #lief is om je werknemers een commerciële training te geven?

Talent

Het is voor iedereen fijn om ergens goed in te zijn. Dus wil je iemand gelukkig maken? Gebruik dan vooral de talenten van medewerkers. Als je talenten en krachten optimaal kunt benutten, weet je meer voldoening en plezier op het werk te creëren. Daarnaast is het belangrijk om taken en verantwoordelijkheden los te laten. Geef je collega’s het vertrouwen in de talenten die ze hebben. Ga samen voor GOUD! Benieuwd welke talenten benut moeten worden? Laat eens een Talent Management Analsye of DISC-persoonsanalyse afnemen bij je medewerkers.

Heart

Leef mee met het gevoel van collega’s. Ga in goede en slechte momenten op de juiste manier met elkaar om. Verdiep je in de persoon achter de te verrichten werkzaamheden en weet wat er speelt, zodat de medewerkers zich ook echt thuis voelen op het werk. Laat de dollartekens in je ogen af en toe gaan en geef complimenten als een eerste doel behaald is. En heel belangrijk is natuurlijk dat je ‘gewoon’ aardig bent #doeslief is niet normaal. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar hoevaak vraag jij hoe het echt met iemand gaat? Weet jij hoe de thuis situatie van iemand is en waarom iemand soms prikkelbaar of afwezig is? Breng je team dichter bij elkaar tijdens een Teambuilding activititeit op maat, waarbij direct de commerciële kwaliteiten versterkt kunnen worden.

Body

En tenslotte is het natuurlijk erg lief om je medewerkers zich lekker te laten voelen vol energie. Geef medewerkers de mogelijkheid tot lichamelijke inspanning zoals een bootcamp of boksworkshop. Optimaliseer de werkplekken door bijvoorbeeld verstelbare bureaustoelen en bureaus. Stel fruit ter beschikking en geef de mogelijkheid tot het buiten wandelen. Dit geeft een fit en fijn gevoel voor iedereen en zorgt ervoor dat de verzorging voor de body goed is.

Talent voor Goud

Waarom dit model? Voor een bedrijf is het belangrijk om personeel te behouden. Met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat personeel gelukkig is en zich kan blijven ontwikkelen. Dit alles om de potentie die een medewerker heeft optimaal te benutten.

Dus wij blijven toch zeggen; haal het maximale uit je werknemers… #doeslief en vergroot je commerciële succes! Meer weten?

> Download nu ons Stappenplan Talent voor Goud

Dit bericht delen?

Over Commercieel Nederland

Samen met jou versterken wij commercieel succes als partner in Sales & Marketing. Op het gebied van Recruitment, Development & Interim

Volg ons via Social Media:

Over Commercieel Nederland

Samen met jou versterken wij commercieel succes als partner in Sales & Marketing. Op het gebied van Recruitment, Development & Interim

Volg ons via Social Media: