Fris je kennis weer helemaal op!

Fris laagdrempelig de basisregels van de Nederlandse spelling, grammatica en interpunctie

Is het nu word of wordt? Schrijf je tvinterview of tv-interview? Heb je naar eigen zeggen een geweldig stuk geschreven, maar komt deze vaak terug met vele aanpassingen? Schrijf je inhoudelijk sterke sales- of marketingplannen, beleidsplannen, adviesrapporten maar twijfel je over de correctheid van de Nederlandse taal?

Schrijven is veel leuker en makkelijker dan je denkt! Je bent echter gauw geneigd om ingewikkelde, lange, kromme zinnen te typen. Waarom moeilijk doen als het ook eenvoudig kan? ‘Simple is better’ is een belangrijk uitgangspunt bij het schrijven van brieven, mails, zakelijke teksten, blogs, rapporten etc.

De trainer heeft veiligheid, humor en praktische toepasbaarheid hoog in het vaandel staan. Door middel van ojee ervaringen en aha-momenten leer je in korte tijd de basisregels van de Nederlandse taal. Je past deze regels direct toe in actuele oefeningen.

Na deze stoomcursus ben je in staat om (bijna!) helder en foutloos te schrijven. Je schrijft in ieder geval vol zelfvertrouwen en met plezier een zakelijke mail naar een klant of een verzoek om informatie naar een customer service afdeling.

Contact

Heb je een vraag of wil je liever persoonlijk iemand spreken? Neem dan contact met ons op via
085-0163626 of mail ons

Volg ons via Social Media:

De inhoud van de training

Onderwerpen waardoor jij echt op het puntje van je stoel gaat zitten!

  • Werkwoordspelling ( zwakke werkwoorden, sterke werkwoorden, de verschillende tijden);
  • Meervoudsvorming;
  • Hoofdlettergebruik ( wanneer wel, wanneer niet);
  • Interpunctie ( punten, komma’s, aanhalingstekens)
  • Grammatica;
  • Zinsbouw ( alinea, hoofd- en bijzinnen);
  • Stijl ( formeel, informeel);
  • Woordkwesties ( die, dat, wat, groter dan of groter als);
  • Algemene tekststructuren;
  • Alinea’s.

Welke manieren helpen jou naar creatief schrijfplezier?

We stellen de training samen per dagdeel ( 2,5 uur). Het aantal dagdelen kan variëren van 1 tot maximaal 10.

Individuele coaching/trainingen kunnen wij ook samenstellen. Het aantal bijeenkomsten varieert van minimaal 3 bijeenkomsten tot maximaal 8 bijeenkomsten.

Voor wie is deze training?

Een ieder die met regelmaat schrijft. Dat zijn veel mensen! We hebben een paar voorbeelden: zakelijke brieven, mails, adviesrapporten, beleidsnotities, blogs, chatberichten, commerciële content, artikelen, websiteteksten, offertes etc. En…. dit is allesbehalve compleet! Bedenk zelf maar eens hoe je de lijst nog verder aan kunt vullen. Niet te vergeten, zowel in een online als een offline omgeving.

Schrijven kan een ieder leren! Gewoonweg door het veel te doen, fouten te maken en de grappig gegeven tips en tricks mee te nemen naar je volgende schrijfavontuur.

Interesse? Meld je aan!

Maak geheel vrijblijvend je interesse voor deze sessie kenbaar via onderstaand formulier. Wij nemen contact met je op om de training te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden.